SEB: keskmine palk tõuseb ka neljandas kvartalis

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe ütles keskmist palgakasvu kommenteerides, et 6-protsendine kasv oli ootuspärane ja umbes samas suurusjärgus peaksid palgad kasvama ka selle aasta viimases kvartalis.

«Järgmisel aastal arvatavasti keskmise palga kasv veidi kiireneb ja see on tulenevalt avalikus sektoris saavutatud palgakokkulepete tõttu, samas erasektoris tõenäoliselt palga kasv kuigi palju ei kiirene,» rääkis Arumäe. «Kui meie järgmise aasta majanduskasvu prognoos paika peab, siis ei ootaks ka palgakasvu aeglustumist. Kui aga majanduskasv peaks negatiivsetest välismõjudest rohkem  mõjutatud saama kui praegune prognoos ette näeb, siis aeglustub ka palgakasv.»

Arumäe sõnul on järgmisel aastal võimalik ka tööhõive vähendamine, kas tulenevalt nõrgast nõudlusest või liigsest palgasurvest. «Kui ettevõtted on sunnitud kaasa minema tulenevalt suurenevast palgasurvest kiirema palgatõusuga kui nende müügikasv võimaldab, siis tuleb osadel ettevõtetel hakata tööhõivet vähendama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles