Harjumaa ja «lõunaosariikide» töötajate palgavahe on üle 300 euro

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Statistikaameti teatel kasvas keskmine palk kolmandas kvartalis 855 euro peale, kuid tegelikult saavad sellist ja kõrgemat palka vaid Harjumaa ning Tallinna inimesed, kõikides teistes maakondades jäävad palgad sellele numbrile kaugelt alla.

Kõige väiksem on keskmine palk Jõgeva maakonnas, kus inimesed saavad brutopalka keskeltläbi 613 eurot kuus. Järgnevad Võru, Viljandi ja Valga maakonnad, kus keskmised palgad on vastavalt 622, 626 ja 631 eurot. Kaheksas Eesti maakonnas jääb keskmine palk alla 700 euro ning kuues maakonnas on see alla 800 euro. Vaid Tallinna ja Harjumaa inimesed saavad keskmiselt ligi 1000 eurot kuus palka.

Kui Harjumaal on viimase viie aastaga inimeste palk tõusnud keskmiselt 180 eurot, siis Viljandimaal saab töötaja täna keskmiselt vaid 36 eurot rohkem palka, kui ta sai aastal 2007. Protsentuaalselt on aga viie aastaga kõige enam palk tõusnud Lääne-Virumaa inimestel (37 protsenti), kõige vähem aga Viljandi- ja Jõgevamaa inimestel (vastavalt 6 ja 7 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles