Rüütli: pensionisamba külmutamine õõnestab kogu riigi usaldust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.
Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli. Foto: Margus Ansu

Eestimaa Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul on teise pensionisamba sissemaksete peatamine usaldusel põhineva kokkuleppe rikkumine. Tema sõnul ei kaalu kokkuhoid


üles rahva usalduse kaotust.


«Kui peaminister nimetab rahvale antud tuleviku kindlustust läbikukkunuks, tuleb tal ka endal tunnistada läbikukkumist peaministrina,» ütles Rüütli.

Rahvaliit on veendunud, et valitsus ei tohi ühepoolselt loobuda teise samba sissemaksetest, sest pensionikindlustus on pikaajaline ja usaldusel põhinev vanaduspõlve tagamine.

«Põhimõttelistest lubadustest lahtiütlemine on mõeldav ainult laiapõhjalises arutelus saavutatava kokkuleppega. Praegu ei saa enam keegi olla kindel, et kehtivad seadused ja rahvale antud lubadused jäävad püsima ka tulevikus,» märkis Rüütli, lisades, et raske on uskuda peaministrit, kelle sõnad ja teod lähevad lahku.

Rahvaliidu hinnangul on teise samba pensionimaksete külmutamine fondiga liitunute ja ka praeguste pensionäride petmine, kuna pensionikindlustuse loomisel vähenes riigipoolne panus tänastele pensionäridele viiendiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles