Seeder: EL astus sammu võrdsemate konkurentsitingimuste suunas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles EL ülemkogu istungit kommenteerides, et kuigi eelarvekokkulepet veel ei sündinud, olid arengud Eesti põllumajanduse jaoks positiivsed.

«Täna võime öelda, et lõpuks on ametlikult laual Balti erisuse arvestamine. See näitab, et Balti riikide pikaajaline koostöö on olnud õige taktika,» rääkis Seeder. «Palju tööd on veel ees, kuid läbirääkimiste paketti must-valgel kirja saanud Balti erisus märgib sammu võrdsemate konkurentsitingimuste suunas.»

Euroopa Ülemkogu presidendi Herman van Rompuy ettepanek tähendab Eesti jaoks, et otsetoetused tõuseksid 196 euroni hektari kohta 2020. aastal.

Üldise eelarvekärpe tõttu väheneb kogu Euroopa Liidus maaelu arengu toetuste maht. «Liikmesriikide vaheline jaotus selgub hiljem ja siin seisab veel ees tõsine töö Eesti huvide kaitsmisel,» ütles Seeder.

Järgmisel nädalal kohtub põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Prantsusmaa põllumajandusministri Stéphane Le Foll’i ja EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu raames on kokku lepitud kohtumine ka Suurbritannia põllumajandusministri  Owen Patersoniga. Mõlema riigi ministriga arutatakse ELi ühise põllumajanduspoliitika teemadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles