ELi eelarvekohtumine lõppes kokkuleppeta

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variisikute kasutamine muutub riskantsemaks.
Variisikute kasutamine muutub riskantsemaks. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu eelarvealane tippkohtumine lõppes täna Brüsselis tulemusteta.

Kaks päeva kestnud arutelude käigus ei suutnud riigijuhid Euroopa Liidu 2014.-2020. aasta eelarve põhimõtetes kokku leppida, sest riikide erihuvide vahel ei suudetud üksmeelt saavutada.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ütles juba enne tkohtumise algust, et Euroopa liidrite soovid ja nõudmised nii erinevad, et suure tõenäosusega täna eelarve osas kokkuleppele ei jõuta. Merkeli sõnul ei ole selles aga midagi traagilist ning eelarvekõnelusi jätkatakse järgmisel aastal.

Eriti nende riikide esindajad, kes saavad ühisest eelarvest rohkem, kui sinna ise panustavad,  oleksid soovinud võimalikult kiiresti kokkuleppele jõuda, kirjutab Svenska Dagbladet.  Saksamaa on Euroopa suurim, rikkaim, kuid ka eelarvesse kõige rohkem panustav riik. Angela Merkelit ootavad sügisel ees valimised ning kardetakse, et mida lähemal valimistele, seda kokkuhoidlikumaks Merkel muutub, et näidata valijatele, et ta ei lase maksumaksja raha teistes riikides tuulde visata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles