IMF: Islandi majandus taastub, aga võlg jääb veel kauaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi lipud
Islandi lipud Foto: SCANPIX

 Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) tõdes, et hiljuti rängas kriisis olnud Islandi majandus on hakanud tasapisi toibuma, kuid väga suur riigivõlg jääb riiki vaevama veel aastateks.

IMFi andmetel kasvab Islandi majandus kaheprotsendilises tempos, töötus on langenud üheksalt protsendilt kuuele ja aeglustunud inflatsioon püsib üle nelja protsendi.

Islandi majanduse tulevik sõltub IMFi hinnangul sellest, kuidas valitsus suudab pangakriisist päranduseks jäänud suurte võlgadega toime tulla ja majanduse stabiilsele kasvule pöörata. Eelmisel aastal moodustas Islandi välisvõlg 252 protsenti riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Võlast kolmandiku moodustasid 2008. aasta kriisi ajal Islandis külmutatud välismaised investeeringud ja pankrotti läinud pankade hüvitised klientidele.

IMF hoiatab Islandit finantsturu liiga kiire avamise eest. Valuutapiirangute osalise kaotamise ja Islandi krooni konverteeritavuse taastamisega ei tohiks IMFi sõnul alustada enne 2016. aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles