Balti traktor tõmbas Brüsselis suurt tähelepanu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste esindajad koos peaminister Andrus Ansipiga täna Brüsselis.
Põllumeeste esindajad koos peaminister Andrus Ansipiga täna Brüsselis. Foto: Eesti Põllumeeste Keskliit

Täna avaldas Brüsselis meelt sadakond Eesti, Läti ja Leedu põllumeest, kel oli protesti märgiks kaasas ka traktor.

Meeleavaldajaid toetas kohalik eestlaskond, samuti viibisid protestiaktsiooni juures Eesti ja Läti peaministrid ning Leedu president.

Valitsusjuht Andrus Ansip tunnustas Balti põllumehi ja ütles, et meie nõudmised on õigustatud ning kolme Balti riigi valitsused toetavad neid täielikult.

Eesti põllumeeste keskliidu asepresidendi Jaan Sõrra sõnul võib lugeda Balti traktori aktsiooni täielikult kordaläinuks. «Me teadvustasime sellega oma rahulolematust ebavõrdsete toetustega ja suutsime selle info viia nii Balti riikide elanikeni kui ka Saksamaale ja Brüsselisse,» ütles ta.

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus tundis heameelt, et Balti põllumeeste hääl ja nõudmised kostusid üle Brüsseli eurokvartali. Meeleavaldajad kleepisid eurokvartali tänavasillutisele ka kleebiseid, millel nõutakse võrdseid konkurentsitingimusi Balti põllumeestele.

Meeleavaldusele tuli põllumajandusvolinik Dacian Ciolose kabineti kõneisik Roger White, kellele anti üle Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri saadetud raamat, mis selgitab fotodega väga piltlikult nn rohestamise mõttetust Eestis, teatasid põllumeeste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles