Ärimeeste ihaldatud linnahall

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna linnahallile.
Vaade Tallinna linnahallile. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna Linnahall on läbi aegade olnud ihaldusobjektiks mitmetele tuntud Eesti ärimeestele. Magusast krundist on ilma jäänud nii Tallinki punt kui ka Urmas Sõõrumaa.


Viis aastat tagasi tegi tolleaegne duo Urmas Sõõrumaa ning Märt Vooglaidi firma Manutent Tallinnale pakkumise, et ostab linnahalli ning selle lähiümbruse 150 miljoni krooni eest.

Plaani järgi oleks säilinud osa hallist, mis muinuskaitse all, ülejäänud oleks maha võetud ning uuesti ehitatud. Ühtlasi oleks pakkumises kaasas olnud 11 hektari suurusele mereäärsele kinnistusele tehtud kortermajad.

Manutendi üks tingimusi oli, et linn osaleks kontsertsaali väljaehitamises mingi summaga. Kas just seetõttu, aga Sõõrumaa ning Vooglaid jäid krundist ilma.

2005. aastal tundis aga magusa kinnistu vastu huvi endine tolleaegne ühispankur ning tänane Tallinki mees Ain Hanschmidt, kes tunnistas Äripäevale paar aastat hiljem, et tahtis tõepoolest kinnistut osta, kuid ei jõudnud linnaga kokkuleppele.

Ekspankur oleks sarnaselt Manutendiga ehitanud konverentsikeskuse ning pakkus krundi eest natuke vähem kui varasemad konkurendid - 135 miljonit.

Millise hinna eest Tallinn Entertainment LCC ameeriklastest omanikud linnahalli endale saavad, veel teada pole. Pole ka ka teada, milliste tingimustega ning kuidas asi vormistatakse. Küll on teada, et varasemalt on linn ise küsinud kinnistu eest 60 miljonit krooni. Tookord, kahe aasta eest, kukkus pakkumine läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles