Kuhu on turistid kadunud?

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Kui tavapäraselt turistide arv majutusettevõtetes veebruaris aasta esimese kuuga võrreldes suureneb, jäi tänavu tõus aga tunduvalt tagasihoidlikumaks kui mullu.


Veebruaris peatus majutusettevõtetes vaid 7 protsenti rohkem turiste kui jaanuaris, eelmisel aastal oli vastav kasv aga 19 protsenti, teatas statistikaamet.

Langes ka aastane tõus: veebruaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 121 000 turisti, mis on 15 protsenti vähem kui aasta varem samal kuul. 77 protsenti välisturistidest peatus Tallinna, 7 Pärnu ja 5 protsenti Tartu majutusettevõtetes.

Kui Tallinna majutusettevõtted külastas veebruaris 14 protsenti vähem välisturiste kui mullu, siis Tartu ja Pärnu majutusettevõtetes välisturistide arv veidi suurenes (mõlemas linnas 2 protsenti).

Välisturiste saabus vähem kui eelmise aasta veebruaris kõikidest peamistest partnerriikidest - Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt jm. Ainult Rootsist saabunud turistide arv jäi veebruaris eelmise aasta tasemele.

Ka Eesti elanike hulgas ei olnud veebruaris majutusettevõtete teenuste kasutamine nii populaarne kui eelmisel aastal. Tööreisil siseturiste oli ligi kolmandik vähem ja puhkusereisil 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles