Jaapani rahandusministeerium: mehed, kes ostavad riigi võlakirju, on seksikad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani näitlejatar Koyuki koos Lõuna-Aafrika Vabariigi näitleja Charlize Theron-ga.
Jaapani näitlejatar Koyuki koos Lõuna-Aafrika Vabariigi näitleja Charlize Theron-ga. Foto: SCANPIX

Jaapani rahandusministeerium reklaamib riigi võlakirju naiste kaudu, kes väidavad, et riigi võlakirjadesse investeerivad mehed on seksikad.

«Ma soovin, et minu tulevase abikaasa rahaasjad on korras,» reklaamib 27-aastane naine Jaapani kolme-aastase lunastamistähtajaga võlakirju, mida riik hakkas müüma eelmisel nädalal. «Playboy-d ei kõlba mitte kuhugi,» kõlab teine lause. «Mehed, kes omavad Jaapani võlakirju, on naiste seas populaarsed,» lisab ta veel. Kokku lausuvad tasuta ajakirjas ilmunud reklaamides reklaamlauseid viis naist, kirjutab Bloomberg.

Jaapani valitsus kavatseb reklaamida võlakirju abiellumiseas meeste seas, milleks on ta kasutanud reklaaminägudena endist uudisteankrut Junko Kubot, näitlejat ja modelli Koyukit ja teisi kaunitare.

Eelmisel augustil oli kampaania suunatud pensionäridele.

Eraisikud saavad osta kohalikest pankadest võlakirju igaüks 10 000 jeeni (94 euro) eest. Jaapani valitsuse võlakoormus on 31. märtsi seisuga 882,9 triljonit jeeni (8,3 triljonit eurot) ning Jaapani võlakirjaturg on maailma suurim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles