Estonian Airi uus nõukogu sai paika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Margus Ansu

Riigile kuuluva lennufirma Estonian Airi neljaliikmelisse nõukogusse hakkavad kuuluma Erkki Raasuke, Märten Vaikmaa, Erki Urva ja Tarmo Porgand.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Rainer Laurits teatas BNSile, et rahandusminister esitas neljapäeval lennufirma nõukogu liikmeteks Erki Urva ja Tarmo Porgandi.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda kinnitas, et majandusministeeriumi kandidaadid nõukogu uude koosseisu on lennufirma senine nõukogu esimees Erkki Raasuke ja senine nõukogu liige Märten Vaikmaa. Selle, kas Raasuke jätkab ka nõukogu esimehena, otsustab Ruuda sõnul juba nõukogu.

Majandusminister Juhan Parts pole Estonian Airi nõukogu uut koosseisu veel kinnitanud.

Raasukese ja Vaikmaa nimetas Parts lennufirma nõukogusse tänavu juunis. Mullu Swedbanki finantsjuhi kohalt lahkunud ja 17 aastat panganduses töötanud Raasuke asus majandusministri nõunikuna tööle tänavu aprillis ja tema tööülesandeks on ministri nõustamine riigile kuuluvate äriühingute asjus. Vaikmaale kuulub Saaremaal Nasval asuv laevatehas Baltic Workboats.

Erki Urva juhtis Estonian Airi 2002. aasta augustist 2005. aasta jaanuarini. Tarmo Porgand on rahandusministeeriumi riigivara osakonnajuhataja asetäitja ja kuulub mitme riigile kuuluva äriühingu nõukogusse.

Tänavu oktoobris teatas Estonian Air, et vahetab välja ettevõtte senise juhi Tero Taskila rootslase Jan Palméri vastu. Lisaks esitasid kõik ettevõtte nõukogu liikmed tagasiastumisavalduse majandusministrile. Peale Raasukese ja Vaikmaa kuuluvad lennufirma senisesse nõukogusse veel Aare Järvan, Bo BonnY Helge Zakrisson, Raul Allikivi, Joakim Johan Helenius ja Heldur Meerits.

Teisipäeval teatas Estonian Air, et koondab ligi pooled töötajad ja senisest 318 töötajast jääb alles üksnes 172 inimest, kellest 100 on lennupersonali liikmed ja ülejäänud tugifunktsioonide ning administratiivosakondade töötajad.

Praegu on lennufirmal töötajatega pooleli ka läbirääkimised uue kollektiivlepingu sõlmimiseks. Eelmine kollektiivleping lõppes tänavu märtsis ja siiamaani ei ole pooled lepingu tingimuste osas kokkuleppele jõudnud.

Estonian Airi 90 protsendi aktsiate omanik on Eesti riik, 10 protsenti aktsiatest kuulub Põhjala lennufirmale SAS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles