Alexela Logisticsi aastakahjum oli 588 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela kütusemahutid Paldiskis .
Alexela kütusemahutid Paldiskis . Foto: Peeter Langovits.

Logistikaettevõte AS Alexela Logistics mullu septembris lõppenud majandusaasta kahjum oli 588 miljonit krooni ja käive 655 miljonit krooni.

Ettevõtte teatel tekkis suur kahjum peamiselt investeeringute allahindlusest.

Alexela Logistics juhatuse esimehe Heiti Hääle sõnul hindas ettevõtte juhtkond alla miljarditesse kroonidesse ulatuvaid investeeringuid, kuna ettevõtluskeskkond muutus 2007. aastal järsult halvemuse poole.

«Ettevõtja võtab riski ja kahjum on meie, kuid päris selge on see, et teatud sündmused 2007. aasta aprillis ja mais viisid pea kõik Eesti transiidiga seotud ettevõtted oma arengus aastaid tagasi,» märkis Hääl.

«Tänases majanduskeskkonnas, kus iga töökoht ja investeeringu kroon on tähtsad, tundub uskumatuna, et veel ligi kaks aastat tagasi parastati avalikult transiidi mittevajalikkuse ja selle sektori tööandjate ning töötajate üle,» ütles Hääl.

Tema sõnul on transport ja logistika perspektiivis ühed vähesed valdkonnad, millel Eesti ettevõtetel on rahvusvahelises äris võimalik kaasa lüüa. «Probleem on lihtsalt selles, et isegi kui keskkond ajapikku paraneb, on sellest Eesti soost ettevõtjad lõplikult sunnitud välja astuma.»

Aasta varem oli ettevõtte kahjum 421 miljoni krooni suuruse käibe juures neli miljonit krooni.

Alexela Logistics on 2006. aastal asutatud valdusettevõte, mille tütarstruktuurid opereerivad naftaproduktide terminale Paldiskis, Sillamäel ja Norras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles