Audi Q8 läheb tootmisesse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks versioon Audi Q8 2016 disainist
Üks versioon Audi Q8 2016 disainist Foto: caranddriver.com

Audi otsib uusi võimalusi oma müüginumbrite täiendamiseks, tuues lähitulevikus turule mitu uut mudelit. Kuna autotootja mudelivalik on niigi täielik alates väikestest luukpäradest kuni R8 superautoni, on selleks ainus viis nišiautod, kirjutab Whatcar?.

Vihjatud on A4-l põhinevale mahtuniversaalile, mudelivaliku tippu tõusvat A9 neljaukselist kupeed ja uut A1-st väiksemat linnaautot. Kuigi kõik need on alles plaanid, on Saksamaa autotootja juhatus Car andmeil andnud rohelise tule Q8 kupee-krossoveri tootmiseks.

Q8 hakkab platvormi jagama järgmise põlvkonna Q7-ga ning konkureerib Bentley ja Maserati mudelitega. Tänu ohtrale alumiiniumi kasutamisele platvormil peaks Q8 kaotama võrreldes Q7-ga kuni 320 kilogrammi.

Mootorivalikusse kuuluvad V6 ja V8 mootorid ning oodata on ka RS-versiooni. Müügile peaks Audi Q8 kupee-krossover jõudma 2017. aastal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles