Estonian Airi salongipersonali esindaja: oleme teinud kollektiivlepingus suuri järeleandmisi

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: EMBRAER :TALLINN, EESTI, 23FEB12.
Estonian Airi uus lennuk Embraer 170.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: EMBRAER :TALLINN, EESTI, 23FEB12. Estonian Airi uus lennuk Embraer 170. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Stjuardesside ja Stjuuardite Ametiühingu juhatuse liige Veiko Saga kinnitas, et läbirääkimised Estonian Airi juhtkonnaga kollektiivlepingu osas on lõpusirgel ning nad on teinud selles suuri järeleandmisi.

«Oleme loobunud töö- ja puhkeja tingimustest ning meil ei ole ka palganõudeid,» lausus ta. «Hakkaksime lendama Euroopa maksimumi järi,» selgitas ta töö ja puhkeaja tingimustest loobumise olemust.

Eriarvamused uue kollektiivlepingu osas puudutavad tema sõnul koondamiste aluseid.

Saga sõnul on läbirääkimised lõpusirgel, kuid ettevõtte juhatuse esimees ei saa seda allkirjastada enne, kui nõukogu on selle heaks kiitnud. Paraku uut nõukogu ei ole veel kinnitatud ja see peaks juhtuma 26.novembriks.

Saga sõnul on salongipersonalist 11 juba koondatud ning edasised koondamised peaksid neist puudutama veel kümmet. Keda koondada, otsustab osakonna juht.  Senistele koondamistele rakendub tema sõnul vana, veebruarini kehtiv kollektiivleping. Kui uus koondamislaine toimub enne 9.-ndat veebruari, siis ka sellele.

Saga lausus, et sama tööd salongipersonalil Eestis leida ei ole. «Vabad ja vallalised võivad endale lubada mujale minekut, ülejäänud leiavad muud tööd koduturul. Ega see väga nukker ei ole, meil on palju kõrgharidusega inimesi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles