Estonian Airi juht: suveks peame jõudma kasumisse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer. Foto: Liis Treimann

Estonian Airi kolm nädalat ametis olnud juhatuse esimees Jan Palmer kinnitas, et uus tegutsemiskava peaks ettevõtte uue aasta suveks kasumisse viima.

Palmeri sõnul on ta kolmenädalase ametiaja jooksul ennast firma olukorraga kurssi viinud ja ettevõtte kahjum on tõepoolest suur ning selline tegevus ei ole jätkusuutlik.Estonian Airi üheksa kuu kahjum oli 20,2 miljnit eurot ning see suureneb.

«Ettevõtte kaotab  2,5 miljonit eurot kuus ja niimoodi ei saa see jätkuda,» kinnitas Palmér, kelle sõnul võimaldab uus tegevuskava ettevõttel kasumisse  jõuda.

Koondamiskavadele vaatamata on ettevõttel tarvis detsembris omanikult ehk riigilt lisaraha. Kui palju täpselt, on Palmeri sõnul veel lahtine. «Ei oska seda veel täpselt öelda. Kõik oleneb sellest, kuidas lennupargi ümberkorraldused lahenevad,» tõdes ta.

Palmeri kinnitusel teeb ta kõik selleks, et lennufirma tegevus jätkuks. «Olen Rootsis näinud, mida see tähendab, kui piirkonnal ei ole vajalikke lennuühendusi. See on tõsine probleem ja Eesti jaoks oluline,» lausus ta. «Minu huvi on seda firmat alles hoida,» kinnitas Palmer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles