Eksperdid: valitsuse abipaketist ei piisa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Tammiste koos Marje Josinguga pressikonverentsil.
Lauri Tammiste koos Marje Josinguga pressikonverentsil. Foto: Priit Simson

Üle poole konjunktuuriinstituudi küstiletud ekspertidest hindas valitsuse abipaketi majanduse turgutamiseks ebapiisavaks.


Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on kõik abipaketid suunatud ettevõtete finantsseisu parandamiseks, aga sellest pole praguses olukorras, kus põhiprobleemiks vähene nõudlus, suurt abi. Rohkem tuleks tema sõnul tegeleda turunduse ja müügiga.

Küsitletud hindasid ka buumi ohjeldamiseks võetud riiklikud meetmed ebapiisavaks. Neist 85 protsenti arvas, et headel aegadel tulnuks moodustada praegusest suuremaid reserve, 53 protsenti soovinuks palgatõusu ohjeldamist.

Majandusministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Lauri Tammiste sõnul peaks tuleval nädalal valmima tegevuskava «Made in Estonia», mis näeb ette rida meetmeid ekspordi toetamiseks, millele peaks kaasa aitama ka meie välisesindused. Lisaks on plaanis luua nn ekspordi inkubaatoreid.

Tammiste sõnul ei tule uus majanduskasv mitte niivõrd vanadelt ettevõtetelt kui uute töökohtades loomisest ja sellesse tuleb tõsiselt panustada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles