Soovid karjääri teha? Ära süga ennast ega flirdi kontoris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö juures on parem ennast mitte sügada.
Töö juures on parem ennast mitte sügada. Foto: SCANPIX

Kuidas anda mõista, et sinus on juhipotentsiaali? Ära vannu, ära süga ennast ja ära nuta töö juures.

CTI ja Marie Claire uurisid aasta jooksul 4000 ülikooliharidusega spetsialisti ja 268 juhti ning tõid uuringu põhjal välja kümme kõige hullemat suhtlemisviga, mis karjääriredelil takistuseks võivad saada, kirjutab Forbes. Siin need on:

Rassi puudutavad kommentaarid. See on suhtlemiskuritegu. Rassi puudutavad märkused on solvavad ja paljastavad nende tegijate madala emotsionaalse intelligentsuse.

Sobimatud naljad. Sarnane eelmisega. Sobimatute naljade viskamine paneb inimesed tundma end ebamugavalt ja paljastab taas naljategija võimetuse tunnetada teiste inimeste meeleolusid. 61 protsenti uuringus osalenud juhtidest usuvad, et üks karjääriredelil edenemise peamisi eeltingimusi on teiste tujude ja meeleolude tunnetamine ning nendele vastavalt reageerimine.

Nutmine. Pisarad töökohal ei näita just erilisi juhivõimeid, eriti mehe puhul. 59 protsenti juhtidest ütles, et nutmine jätab naistest halva mulje ning 63 protsenti usub, et see on suurim viga meeste puhul.

Harimatuna näimine. Juhid ütlevad, et on väga oluline, milline sa oma jutus välja paistad. Kui paistad välja ebakompetentne või harimatu, siis vähenevad kohe võimalused karjääritõusuks. Nagu rääkis üks IT-juht uuringu koostajatele: «Ma olen olnud koos ülemusega, kes näevad välja, nagu nad oleksid pädevad, kuid kui nad avavad oma suu, siis see, mis sealt tuleb, on täielik kaos.»

Vandumine. Üldiselt peetakse seda ebaprofessionaalseks ja juhile sobimatuks. Vandesõnade kasutamine on peamine viga, mida tehakse online-suhtluses.

Flirtimine. Kuigi mõned arvavad, et flirtimine on kontorielu igapäev, ütlevad ligi pooled juhid, et see halvendab ametialast reputatsiooni, olenemata sellest, kas oled mees või naine.

Enda sügamine. See pole mitte ainult eemaletõukav, vaid ka häiriv. Uurijad leidsid, et nihelemine, oma riiete või mobiiltelefoni pidev näppimine jätab mulje kui rahutust inimesest, kes ei suuda keskenduda.  

Pilkkontakti vältimine. Kehakeele eksperdid peavad seda märgiks, et inimene valetab või varjab midagi. Kui sa oled koosolekul ja väldid silmsidet, jätab see ka mulje, et sa pole huvitatud. Teisalt – inimesele silma vaatamine annab neile tunde, et sa kuulad ja oled huvitatud.

Pidev vadistamine. Kui sa ei suuda oma sõnumit edasi anda sisutiheda ja lühidana, paistab asi kontrolli alt väljas olevat. Eelkõige on siin probleeme naistel, kes ei oska toime tulla vaikusega ning üritavad seda täita lõputu jutuvadinaga.

Liigne itsitamine ja kriiskav hääletoon. Juhid ütlevad, et liigne itsitamine ja naermine on naiste peamine komistuskivi ning kriiskav hääletoon on põhiliselt meeste probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles