Terviseürituste sari «Käi jala!» ei toeta energiajooke

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook Dynami:t.
Energiajook Dynami:t. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

MTÜ Spordiklubi Liikumine teatas, et eelmisel nädalal alanud A. Le Coqi reklaamikampaanial «Käi jala! Dynami:t» pole midagi pistmist terviseürituste sarjaga «Käi jala!» ning organisatsioon ise ei soovita kõnealust energiajooki juua.


MTÜ Spordiklubi Liikumine on registreerinud nimetatud kaubamärgi jala liikumise propageerimiseks ja leiab, et Dynami:ti näol ei ole tegemist tervisliku tootega, mida sportides või vabal ajal juua soovitada.

Spordiklubi esindaja Kätrin Karu on mures, et kampaaniat võidakse tõsiselt võtta ning energiajooki treeningusse sobivaks pidada.

Energiajooke aetakse MTÜ teatel tihti segamini spordijookidega ning tehakse sellega oma tervisele karuteene. Energiajoogid ei sobi kasutamiseks treeningul, sest nendes sisalduvad ergutavad ained soodustavad vedeliku väljutamist organismist ning seetõttu võivad tekitada uimasust, peavalu ning soodustada kiiret väsimuse teket.

Samuti seostatakse energiajookide liigset tarbimist südame- ja veresoonkonna haiguste esinemissageduse suurenemisega. Samuti ei ole energiajoogid soovitatavad igapäevaseks tarbimiseks, kuna võivad inimese muuta kergesi ärrituvaks, närviliseks ning kutsuda esile südame pekslemist, ütleb «Käi jala!» tervisekõnni korraldaja ja toitumisspetsialist Kätrin Karu.

Treeningul on tema sõnul soovitav ennekõike juua puhast vett või üle tunni kestval treeningul spordijooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles