Talupidajad: ei saa saavutada rohkem Euroopat väiksema eelarvega

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm (lipuga).
Eesti Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm (lipuga). Foto: Erik Lööper

Talupidajate keskliidu peadirektor Kaul Nurm kritiseeris Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman van Rompuy ettepanekut vähendada mitmeaastase finantsraamistiku aastateks 2014-2020 kogueelarve mahtu kümne ja põllumajanduseelarve mahtu kuue protsendi võrra.

«Ei ole võimalik saavutada rohkem Euroopat väiksema ühise eelarvega,» sõnas Nurm keskliidu kongressil. «Eriti kahetsusväärne on see, et ettepanek kärpida maaelutoetuste ehk teise samba eelarvet on 9,1 protsenti, samas kui otsetoetuste kärpekava on 4,7 protsenti.»

«Liit peab oluliseks ühise põllumajanduspoliitika  otsetoetuste ehk esimese samba tasemete ühtlustamist EL liikmesriikide vahel aastatel 2014-2020. Kuid me ei luba seda teha teise samba ehk maaelu arengukava vahendite vähendamise arvelt. Leiame, et maaelutoetused on Eesti põllumajandusele ja maaelule laiemalt veelgi olulisemad kui esimese samba otsetoetused,» seisab kongressil vastu võetud deklaratsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles