Euroopa turismisektor on kriisist väljumas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist
Turist Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna Tallinnas Eesti Turismifirmade Liidu volikogul esinenud Euroopa Turismifirmade Assotsiatsiooni peasekretär Michel de Blust märkis, et sel aastal saavutab turismivaldkond Euroopas 2006. aasta taseme.

«Euroopa turismivaldkond langes majanduskriisi aastatel 2,2 protsenti, käesolevaks aastaks loodame saavutada kriisieelse, see on 2006. aasta mahud,» tähendas de Blust.

«Euroopa turismivaldkonda on mõjutanud eelkõige demograafilised muutused, kliendi informeerituse ja hinnatundlikkuse kasv, infotehnoloogia laiem kasutus ning hooajalisuse järk-järguline suurenemine,» lausus de Blust. 

Euroopa turismiärist moodustab 84 protsenti Euroopa-sisene turism, 8 protsenti Põhja- ja Lõuna-Ameerika ning 3 protsenti Vaikse ookeani piirkonna ja 2 protsenti Lähis-Ida ja Aafrika turistid. 2010. aasta andmete alusel teevad eurooplased aastas 400 miljonit rahvusvahelist reisi. 

1961. aastal loodud Euroopa Turismifirmade Assotsiatsioon (ECTAA) ühendab 31 liiget 29 riigis. ECTAA on katuseorganisatsiooniks 70 000 reisibüroole ja reisikorraldajale, mille käive ulatub 180 miljardi euroni ning mis annavad tööd 470 000 inimesele.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles