Oettinger: Leedul läheb tuumaenergiata raskeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam, pilt on illustratiivne.
Tuumajaam, pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Leedul läheb uut tuumaelektrijaama ehitamata raskeks oma energiajulgeolekut tagada, ütles Euroopa Komisjoni energiavolinik Günther Oettinger neljapäeval.

«Tuumaenergiata on kogu piirkonnal raske energiajulgeolekut tagada. Loomulikult, kui uut tuumaelektrijaama ei ehitata, võib osutuda vajalikuks suurendada elektrienergia importi või laiendada gaasiküttega elektriaamade tegevust. Järelikult oleks gaasiterminal Leedu, Läti ja Eesti jaoks suurepärane ja oluline lahendus,» rääkis volinik neljapäeval Brüsselis pressikonverentsil.

Oettingeri sõnul tekib tuumaelektrijaamade ehitamisest loobumise korral energiajulgeolekuga probleeme tervel piirkonnal - kõigil Balti riikidel, Soomel ja Kaliningradil.

Leedu võimudel tuleb otsustada, kas nad arvestavad 14. oktoobri referendumi tulemustega või mitte.

Leedu valijate enamus hääletas referendumil Visaginase uue tuumaelektrijaama ehitamise projekti vastu. Hääletustulemused ei ole valitsusele siduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles