Endise hansapankuri firma avaldas elektripaketid

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Põldoja.
Priit Põldoja. Foto: Peeter Langovits

Hansapank Eesti endise juhi Priit Põldoja firma Elektrimüügi AS avaldas oma elektripaketid.

Veebilehe elekter.ee andmetel pakub ettevõte tarbijale kolme erinevat paketti: börsihind, kindlustusega börsihind, börsiboonusega püsihind.

Börsihinnal põhineva paketil lisandub kWh hinnale lisandub marginaal 0,26 senti.

Võrdluseks, 220 Energia börsihinnaga paketis on marginaal ettemaksuta paketis 0,25 senti kWh ning ettemaksuga paketis 0,22 senti.

Kindlustusega börsihind. Selle börsihinnal tugineva paketi juures lisandub kaitse ootamatute hinnatõusude vastu. Kindlustusmakse on 3-6 protsenti tarbija elektriarve suurusest.

Börsiboonusega püsihind. Fikseeritud elektrihind. Kodulehe kohaselt on ühetariifse arvesti korral elektri kWh hind 5,82 senti. Kahetariifsel arvesti kasutajale maksab  päevane kWh 6,28 senti ja öine 4,82 senti. Kui börsihind jääb aastas 37 euro tasemest soodsamaks, siis maksab firma tegeliku turuhinna ning 37 euro vahest poole kliendile tagasi.

Lisaks on nende kolme paketi puhul võimalik valida ka ühesuuruste kuumaksete variant. Selle puhul jagatakse Andmelao andmetel põhinev eeldatav aastane energiakulu 12 kuuga ning saadakse igakuise makse suurus. Kõik aga maksab ning tasuks võetakse selle eest 0,8 protsenti aastasest prognoositavast elektrienergia kulust.

Veebilehelt elekter.ee on huvilistel võimalik saada ID-kaardi või mobiil-ID abil ka personaalseid pakkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles