Analüütik: järgmise aasta keskel lõpeb iPad`i domineerimine maailmaturul

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad Mini ja neljanda generatsiooni iPad
iPad Mini ja neljanda generatsiooni iPad Foto: news.cnet.com.

Finvista Advisors konsultatsioonifirma analüütiku Sameer Singhi hinnangul lõpetab Androidi platvormi kasutavate tahvelarvutite müügi kasv järgmise aasta keskpaigaks iPadi globaalsel turul domineerimise.

Turutrendidest rääkides tõi Singh välja fakti, et ICD uuringufrima andmetel ületas Androidi jooksutavate tahvelarvutite müügi kasv iPadi kasvu viimasest kaheksast kvartalist lausa kuuel, kirjutab CNET.

Selle aasta kolmandas kvartalis oli iPadi globaalse turuosa langenud 50,4 protsendile, samas kui veel kaks aastat tagasi oli selleks 87 protsenti.

Varasemate prognooside järgi oleks iPadide tarne eelmises kvartalis kasvama 10-15 protsenti, reaalsed tulemused näitasid aga lausa 18 protsendi suurust langust.

Kuigi Singhi arvates müüvad Apple'i tahvelarvutid tänu turu üldisele kasvule ka järgmistel kvartalitel hästi, ei näita Androidi stabiilne kasv mingeid peatumisemärke ning järgmise aasta keskpaigaks peaks Androidi tahvelarvutite turuosa ületama iPadi oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles