Raul Parusk saigi ajutiseks EASi juhiks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Parusk
Raul Parusk Foto: Peeter Langovits/Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu nimetas tänasel erakorralisel koosolekul EASi uueks juhatuse liikmeks Raul Paruski. Kolmeliikmeline juhatus valis Paruski ühtlasi uueks juhatuse esimeheks.

Parusk alustab ajutise lepingu alusel tööd tänasest kuni uue juhi leidmiseni. «EASi ajutise juhina on minu eesmärgiks jõuda riigiabi probleemi lahenduseni ning tagada organisatsiooni sujuv toimimine,» ütles EASi uus juhatuse esimees Raul Parusk.

 «Parusk tuli nõukogu ette heade mõtetega ning nüüd jääme ootama nende plaanide elluviimist,» kommenteeris EASi nõukogu esimees Cinzia Siig.

Raul Parusk töötas 1998–2003 Hansabank Grupis muuhulgas juhatuse liikme ja Hansapank Eesti peadirektorina; käivitas Eesti kõrgtehnoloogilise ettevõtte ASi LDI sidusettevõtte tegevust Põhja-Ameerika turul, oli 2005–2007 haldus- ja hooldusteenuseid pakkuva ettevõtte ISS Eesti juhatuse esimees ning 2007–2009 Ukraina kaubanduskeskuste arendaja Expert Capital Managementi peadirektor. Septembrist 2009 annab Parusk rahvusvahelistele äriprojektidele finants- ja juhtimiskonsultatsioone.

EASi eelmine juht Ülari Alamets astus asutuse juhi kohalt tagasi esmaspäeval pärast seda, kui avalikuks oli tulnud rahajagamiseskandaal, mille tõttu hulk toetust saanud ettevõtteid peavad tõenäoliselt raha EASile tagasi maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles