EASi juhid tegutsesid heauskselt, usub peaminister

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS.
EAS. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip avaldas täna riigikogus arupärimistele vastates arvamust, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhtkond on tegutsenud heas usus ja oma parimate teadmiste juures selle nimel, et Euroopa Liidu vahendid saaks sihipäraselt kasutatud.

Rainer Vakra uuris peaministrilt, et kui viimane leidis kaks nädalat tagasi, et EASi juhid pole vigu teinud, siis kuidas suhtub ta sellesse praegu, kui EASi juht Ülari Alamets on lahkumisavalduse esitanud.

«Jah, teatud puhkudel on kahtlus, et on eksitud kehtivate reeglite vastu, kuid mulle teadaolevalt mitte ühegi juhtumi puhul pole kahtlust selles, et vahendeid oleks kuidagi kuritegelikult, omakasupüüdlikult või omastamise eesmärgil kasutatud,» sõnas Ansip.

Postimees kirjutas hiljuti, et EASi töötajad on Euroopa Liidust rahastatud toetusi jagades rikkunud riigiabi reeglit.

«On eksitud riigiabi ergutava mõju printsiibi vastu ehk anti toetust projektidele, mille tegevustega on juba väidetavalt alustatud ehk siis leping mingi seadme hankimiseks on sõlmitud ja alles seejärel esitati EASile rahastamistaotlus. Praegu mulle teadaolevalt on neid 58 projekti veel kord revideeritud ja sealt on leitud hulgaliselt selliseid projekte, mille puhul saab väita, et ergutava mõju tingimust pole rikutud, sest see eelleping, mis on sõlmitud, pole olnud pooltele siduv,» märkis Ansip. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles