Van Rompuy: Läti europüüdlused on hea sõnum eurotsoonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Van Rompuy
Herman Van Rompuy Foto: SCANPIX

Läti europüüdlused saadavad eurotsoonile positiivse signaali, ütles Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy teisipäeval Brüsselis Läti presidendi Andris Bērziņšiga kohtudes.

Läti presidendi pressiteenistus ütles BNSile, et Van Rompuy ja Bērziņš arutasid ELi eelarvet, Läti ja Balti riikide prioriteete ELi järgmise eelarve raames ning Läti liikumist eurotsooni.

Van Rompuy tunnustas Läti saavutusi majanduskriisist väljatulemisel ning avaldas toetust eurotsooni pürgimisele. Tema sõnul on Läti soov euro käibele võtta positiivseks signaaliks eurotsoonile, mis praegu raskustega maadleb.

President ütles, et mõistab Läti ja Balti riikide seisukohta põllumeeste otsetoetuste ja toetuste osas, mille kahanemist ei soovita. Tema sõnul tulevad arutelud nendel teemadel Euroopa Ülemkogus rasked ning võimalikest tulemustest rääkimiseks on veel liiga vara.

Läti majanduskasvu kommenteerides ütles Bērziņš, et ELi raha ei kasutata igavesti ning riik peab mõtlema ka sellele, kuidas tulevikus areneda.

«Me peame kasutama ära oma ajaloolist kogemust ning suurendama pragmaatiliselt kasvuvõimalusi ja koostööd eri regioonide riikidega, mis soovivad tihedamaid sidemeid ELiga ning tahavad Lätit selles protsessis oma esmase partnerina kasutada,» ütles Bērziņš.

Läti president alustas 12. novembril kahepäevast visiiti Brüsselis, kohtudes Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso, rahandusvoliniku Olli Rehni ja arenguvoliniku Andris Piebalgsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles