Heategevusklubi tahab luua puuetega lastele tahvelarvutiklassi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad Mini prototüüp koos teiste Apple'i toodetega.
iPad Mini prototüüp koos teiste Apple'i toodetega. Foto: slashgear.com

Kuressaare Lions klubi alustas raha korjamist tahvelarvutite klassi loomiseks toimetulekuklassi lastele.

Projekti nimeks on «iPad – puudega lapse uks uude maailma» ja selle käigus anti koostöös OÜ Pirkoraga välja Pirko ristsõnaajakirja üks number.

Saadava tuluga sisustatakse Kallemäe kooli Kuressaare filiaalis toimetulekuklassi lastele tahvel-arvutite klass. Toimetulekuklassis on kuni kuus õpilast, kavas on muretseda seitse tahvelarvutit nii lastele kui ka õpetajale.

LC Kuressaare president Jaan Lember ütles, et eesmärk on anda puudega lapsele jõukohane ja meeldib õpivahend.

Kuressaare abilinnapea ja klubi liikme Argo Kirsi sõnul aitavad tahvelarvutite programmid lapsel õppida nii igapäevaelus vajalikku kui ka aega sisustada. «Arvuti annab küll häälte, küll visuaalsete muutustega tagasisidet, mida näiteks klotsid või isegi elektroonilised mänguasjad ei tee või ei tee piisavalt. See on nendele lastele suur asi,» põhjendas Kirss.

Toimetulekuklassile arvutite ostmiseks saab raha ka annetada Lions Club Kuressaare arveldusarvele 10022031075001, märksõna «iPad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles