Paet: Eesti on huvitatud Araabia riikidega IT-koostöö tihendamisest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Jelena Rudi

Välisminister Urmas Paet rõhutas täna Kairos Euroopa Liidu ja Araabia Liiga välisministrite kohtumisel koostöö tihendamise vajadust ja nägi õigusriigi põhimõtete arendamisel olulist rolli infotehnoloogial.

Paeti sõnul on info- ja kommunikatsioonitehnoloogial oluline roll ühiskondade demokratiseerimisel. «Eesti on valmis oma seniseid kogemusi jagama ja seetõttu on Eesti huvitatud Araabia riikidega IT-alase koostöö tihendamisest,» rõhutas välisminister.

Paet lisas, et Eesti on juba esimesed sammud koostöö tegemiseks Araabia riikidega IT valdkonnas astunud. «Näiteks jagame e-valitsemise alaseid kogemusi Kataris ja Tuneesias ning oleme huvitatud koostöö tegemisest ka Egiptusega,» ütles ta.

Samas rõhutas välisminister, et lisaks konkreetsetele koostööprojektidele tuleb laiemalt tegeleda Euroopa ja Araabia maid lahutava nn digitaalse lõhe vähendamisega. «Just seda eesmärki täidab uute demokraatiate ja nende liidrite nõustamisprojekt LEND (Leaders Engaged in New Democracies), mille eesistujaks on Eesti ühiselt Ameerika Ühendriikidega,» lausus Paet ja lisas, et LEND ongi mõeldud selleks, et saaksime toetada üleminekuriikide moderniseerumist ja demokratiseerumist ning jagada oma reformi- ja e-riigi kogemust.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles