Juhtkiri: pettumuse risk

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein. Foto: Peeter Langovits

Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein on saatnud rahandusminister Ivari Padarile peamiselt tingivas kõneviisis kirja pensioni teise sambasse tehtavate maksete ajutise peatamise plaani kohta. Malmstein viitab oma arvamusavalduses pettuda võivatele pankadele, kes on siiani heauskselt teenust pakkunud lähtuvalt riigi esitatud teabest. Samuti rõhutab ta, et maksete ajutise peatamise korral ei tohiks lubada inimestel pensionifondide osakuid võõrandada ehk maakeeli öeldes raha välja võtta. Inspektsiooni juht juhib ministri tähelepanu sellele, et maksete peatamine võib kaasa tuua õiguslikke riske. Ehk siis võib juhtuda, et mõni osapool, kes tunneb ennast maksete peatamise tõttu petetuna, kaebab riigi või pensionifondi kohtusse, et võimalikke kahjusid sisse nõuda.

Ent ka Malmstein ise ei esita mingeid õiguslikke argumente. Pigem püstitab ta küsimuse, kas valitsusel on peatamisotsuse kohta korralik õiguslik analüüs olemas. Tõenäoliselt ikka on, sest selle puudumisel sambamaksete peatamist suure plaanina välja käia oleks säärane prohmakas, mida ka Ansipilt ja Padarilt oleks nende endi suhtes ülekohtune oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles