EASi ajutiseks juhiks võib saada Raul Parusk

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Parusk
Raul Parusk Foto: Peeter Langovits/Postimees

EASi nõukogu esimees Cinzia Siig teeb nõukogule ettepaneku nimetada asutuse ajutiseks juhiks Raul Parusk ja samal ajal korraldada sihtotsing juhatuse liikme leidmiseks.

Nõukogu koguneb otsuse tegemiseks neljapäeval, homseks planeeritud erakorraline koosolek juhatuse esimehe tagasikutsumiseks jääb seoses lahkumisavaldusega ära, teatas sihtasutus.

Parusk töötas 1998-2003 Hansabank Grupis muuhulgas juhatuse liikme ja Hansapank Eesti peadirektorina.

Pärast pangast lahkumist on ta tegelnud Eesti kõrgtehnoloogilise ettevõtte AS LDI sidusettevõtte tegevuse käivitamisega Põhja-Ameerika turul, olnud 2005-2007 Eesti suurima haldus- ja hooldusteenuseid pakkuva ettevõtte ISS Eesti juhatuse esimees ja 2007-2009 Ukraina juhtiva kaubanduskeskuste arendaja Expert Capital Management peadirektor.

Alates septembrist 2009 osutab ta finants- ja juhtimiskonsultatsioone rahvusvahelistele äriprojektidele, olles viimastel aastatel tegelenud peamiselt Venemaa ja Ukraina turgudel.

Paruskil on ärijuhtimise magistrikraad innovatsiooni ja ettevõtluse erialal Viini Majandusülikoolist ja Viini Tehnoloogiaülikoolist Austrias ning majandusharidus Moskva Riiklikust Ülikoolist. Ta valdab lisaks eesti keelele vene, inglise ja saksa keelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles