WSJ: Lääne ettevõtjad jooksevad Birmale tormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi suur osa Birma elanikest elavad allpool vaesuse piiri, on rikaste osakaal kiiresti kasvamas.
Kuigi suur osa Birma elanikest elavad allpool vaesuse piiri, on rikaste osakaal kiiresti kasvamas. Foto: SCANPIX

Möödunud aastal uue valitsuse saanud 60 miljoni elanikuga Birma on muutunud lääne ettevõtjate jaoks uueks «tõotatud maaks», kus võib tublisti kasumit teenida, kirjutab Wall Street Journal.

Ent varem sõjaväe kontrollitud riik peidab endas rahvusvaheliste investorite jaoks mitmeid väljakutseid. Näiteks puudub riigis vajalik infrastruktuur, seal ei tööta välismaiste mobiilsideoperaatorite SIM-kaardid ning kõikjale minnes peab kaasas kandma hulga sularaha, kuna selle saamine on raskendatud, kirjutab leht.

Birma on üks väheseid riike, mida lääne ettevõtjad pole veel vallutanud. Taolisteks võib pidada veel Kuubat ja Põhja-Koread.

Birma võimalused tunduvad lõputud, kuna riigi elanikkond on suurem kui Lõuna-Korea või Lõuna-Aafrika oma ning kaks korda suurem kui Austraalias. Kõik need inimesed vajavad tehaseid, mis neile kaupu toodaksid, korralikku elektrienergiainfrastruktuuri, kust tehased oma elektri saaksid ning kaevandusi, kust elektrijaamad energia tootmiseks vajaliku tooraine saaksid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles