Võrumaa ettevõtted näitavad investeerimisindu

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa
Võrumaa Foto: Merle Kroon

Võrumaa ettevõtted planeerivad tuleval aastal aktiivselt investeeringuid, näitab SEB poolt maakonna ettevõtteklientide seas korraldatud küsitlus.

Eesti mastaabis on panga hinnangul märkimisväärne, et järgmisel aastal kavandab investeeringuid 97 protsenti küsitletud 29 ettevõttest, kusjuures 59 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.

Ettevõtetest 45 protsenti planeerivad tuleval aastal suurendada aktiivsust eksporditurgudel, seejuures 28 protsenti kõigist küsitletutest kavatseb siseneda uutele turgudele.

Kõik vastanud ettevõtted näevad 2013. aastal käibe kasvu, kusjuures 76 protsendi arvates kasvab käive kuni kümme protsenti.

Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 48 protsenti vastanutest. Tooteinnovatsiooni planeerivad peamiselt tööstusettevõtted.

Vastanutest 55 protsenti kavatseb töötajaid juurde võtta ning ainuüksi selle valimi põhjal on oodata vähemalt 30 töökoha lisandumist Võrumaale. 41 protsenti töötajate arvu ei muuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles