Naisküsimus on EKP «südameasi»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi oktoobrikuine otsus blokeerida Yves Merschi määramine Euroopa Keskpanga (EKP) juhatusse – naiskandidaatide eiramise tõttu – on asetanud maskuliinse asutuse täbarasse olukorda.

Nii katsuski pangapresident Mario Draghi läinud nädalal vigu parandada ja ütles, et «meie mõtted ja meie südamed on sooküsimuste juures», andes ühtlasi mõista, et talle oleks meele järele näha naisterahvast EKP uut pangandusjärelevalvet juhtimas.

«Sooküsimused on väga olulised ja tegelikult on EKP nendega üsna aktiivselt tegelenud,» ütles Draghi. «Lubage mul, kui võimalik, lugeda ette mõned asjad, mida me oleme teinud... et näidata, kuidas me kõik sellest hoolime,» lisas ta, üritades samal ajal edutult oma dokumentide hulgast üht paberit leida.

Seejärel tunnistas EKP pealik vajadust parandada panga juhtivtöötajate soolist tasakaalu.

Hiljem leidis ta üles ka dokumendi nimekirjaga initsiatiividest, sh naissoost töötajate mentorprogrammidest ja lastehoiuks ettenähtud ruumidest.

EKP nõukogus ei ole ühtegi naist, 21st direktoraadist on vaid kahe juhiks naisterahvad.

Luksemburgi keskpanga president Mersch, kellest saaks 23. mees EKP nõukogus, on ooterežiimil – kuniks Euroopa Ülemkogu oma otsuse langetab.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles