Ilves ettevõtjatele: otsige innovatsiooni tuulest, leivast ja elektrist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves eile Aasta Ettevõtja välja kuulutamise pidulikul üritusel. Pildil koos võitja Ruth Oltjeriga Chemi-Pharmist.
Toomas Hendrik Ilves eile Aasta Ettevõtja välja kuulutamise pidulikul üritusel. Pildil koos võitja Ruth Oltjeriga Chemi-Pharmist. Foto: Andres Haabu / Postimees

«Edu saadab neid ettevõtjaid, kes on investeerinud arendustegevusse – olgu see toodete ja teenuste arendamine teaduslikul või vähemteaduslikul teel või siis panustamine oma töötajate kompetentsuse kasvu,» rääkis president Toomas Hendrik Ilves eile õhtul aasta ettevõtja auhinnagalal.

Ilves meenutas ettevõtjatele Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli hiljutist üleskutset, et Euroopa Liidu liikmesriigid kulutaksid kolm protsenti SKTst teadus- ja arendustegevusele.

«Liitun selle üleskutsega ja toon siinkohal eeskujuks viimase aja uudiseid, mida kuulen TTÜst, kus koostöös Goliath Windiga arendati välja uut tüüpi tuulegeneraatorid, koostöös Leiburiga täiendati kodumaiste maitselisanditega leivatooteid või koostöös Mitsubishi Motors Corporation’iga tegeletakse elektriautode andmekogude analüüsiprojektiga,» rääkis Ilves. «Innovatsiooni võib leida ja peab otsima igal pool – tuules, leivas ja elektris.»

Ilvese sõnul vaimustab teda alustavate idufirmade puhul mitte niivõrd nende majandusnäitajad, kui soov täita mõnda seni rahuldamata tarbijanõudlust ja õhin pakkuda senisest erinevaid lahendusi. «Juba 14 või 25 aastat tegutsenud ettevõtjalgi peab säilima see otsija hing koos leidlikkusega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles