Hispaania lennufirma Iberia koondab 4500 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iberia logodega lennukid Barajase lennuväljal Madridis.
Iberia logodega lennukid Barajase lennuväljal Madridis. Foto: SCANPIX

Hispaania suurimat lennufirmat Iberia pankrotist päästmiseks otsustas selle emafirma International Airlines Group, kuhu kuulub ka British Airways, kaotada firmas 4500 töökohta.

«Iberia peab võitlust ellujäämise eest. Oleme kahjumis kõigil turgudel. Peame firma päästmiseks tegema raskeid otsuseid, et naasta kasumisse,» ütles Iberia tegevdirektor Rafael Sanchez-Lozano.

Sanchez-Lozano selgitas, et Hispaania ja Euroopa majanduskriis on Iberiat mõjutanud, kuid osa probleeme on süsteemsed ja kuuluvad kriisieelsesse aega.

IAG ütles, et loodab Iberia koondmaistes ametiühingutega kokkuleppele jõuda järgmise aasta jaanuari lõpuks. Pärast seda jääb lennufirmasse tööle 15 500 inimest. Iberia tähab vähendada lende 15 protsenti ja loobuda 25 lennukist.

IAG kolmanda kvartali puhaskasum vähenes aastaga 24 protsenti ja oli 202 miljonit eurot.

Iberia üheksa kuu tegevuskahjum oli 262 miljonit eurot ja British Airwaysi tegevuskasum 285 miljonit eurot.

Neljapäeval teatas IAG, et on teinud ostupakkumise Hispaania odavlennufirmale Vueling Airlines, mis poolenisti kuulub Iberiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles