Kubilius: vastuseis tuumajaamale tekkis selle reaalseks muutudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Vastuseis Visaginase tuumaelektrijaamale tekkis hetkel, kui projekt oli tegelikkuseks saamas, ütles lahkuv Leedu peaminister Andrius Kubilius reedel.

«Visaginase tuumajaama projekti tegelikkuseks saamine andis Leedu opositsioonile ja välismaistele huvigruppidele tõuke tegutsemiseks juba mitte üksnes teoreetiliste arutelude tasemel, vaid ka konkreetsete sammude astumiseks,» ütles Kubilius ajalehes Verslo žinios reedel ilmunud usutluses.

«Iseenesestmõistetavalt polnud Leedus elektrienergia tootmise ja müümisega tegelevatele ärigrupeeringutele tuumajaama projekt meeltmööda, nende tegevus on olnud selle takistamisele suunatud,» märkis peaminister.

Kubilius tunnistas, et tuumajaama pooldajad alahindasid oponentide jõupingutusi ja ei esitanud Leedu elanikele reaalseid numbreid selle kohta, kui palju neile praegu pakutava tuumajaama projekti alternatiivid maksma võiksid minna.

Tuumajaama projektist sai Kubiliuse sõnul valimiskampaania objekt.

«Erakondade esindajad rääkisid kahjuks ühte juttu selle laua taga, aga parlamendiaruteludel teist. Me ei suutnud end nende levitatud propaganda eest kaitsta, mis lõi regionaalpoliitika ja energiaturu suurte turuosaliste huvide realiseerimiseks soodsa pinnase ,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles