ABB Grupp hakkab Hiinassse trafosid tarnima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trafo paigaldamine.
Trafo paigaldamine. Foto: Sille Annuk

ABB kontsern võitis ligi 140 miljoni dollarilise lepingu trafode tarnimiseks Hiina riiklikule elektrivõrguettevõttele kõrgepinge energiakoridori jaoks, mille eesmärk on tugevdada Hiina elektrivõrku ja rahuldada suurenevat nõudlust Shandongi rannikualal.


Ülekandeliin edastab 4000 megavatti elektrienergiat pingega 660 kilovolti üle 1350 km kaugusele, Ningxia provintsist Shandongi, mis on asustustiheduse poolest teine provints Hiinas. See on osa Hiina eesmärgist arendada välja energiarikkad piirkonnad ja edastada elektrienergiat piirkondadest, kus seda üle jääb, suure nõudlusega piirkondadesse.

Selles energiakoridoris hakatakse kasutama kõrgepinge alalisvoolutehnoloogiat, mis tõstab edastamise efektiivsuse maksimaalsele tasemele. ABB trafosid hakatakse kasutama jaamades, kus elekter muundatakse edastamise jaoks alalisvooluks ja jaotamiseks tagasi vahelduvvooluks. Trafod tarnitakse koostöös kohalike partneritega.

Kõik trafod on ääretult suured, kaaludes üle 500 tonni. Seega ootavad tehniliste lahenduste puhul ees keerulised ülesanded, näiteks trafode laiuse vähendamine kõrvalises mägises piirkonnas asuva Ningxia jaama jaoks, et neid saaks transportida mööda raudteed.

«Need keerukad muundurid võimaldavad efektiivselt edastada suures koguses elektrienergiat kaugematesse kohtadesse ja väikseimate kadudega,» ütles ABB energiatoodete divisjoni juht Bernhard Jucker.

ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. Kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles