Majutusettevõtetes sündis kõigi aegade üheksa kuu rekord

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi
Voodi Foto: bedstore.com

Majutusettevõtetes peatus tänavu üheksa kuu jooksul kokku 2,2 miljonit sise- ja välisturisti, mis on 4 protsenti enam kui aasta eest samal ajal ning rohkem kui ühegi varasema aasta üheksa kuu jooksul, teatab Statistikaamet.

Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta jaanuarist septembrini 1,5 miljonit välisturisti, mis oli ligi 56 000 välisturisti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Soomest saabub jätkuvalt kõige enam majutusteenuseid kasutanud välisturistidest (43 protsenti). Samas Soome turistide arv vähenes mullusega võrreldes 2 protsenti.

Seevastu Venemaalt saabunud turiste peatus majutusettevõtetes 47 000 võrra enam. Alates 2008. aastast on Venemaa turistid Soome turistide järel majutusettevõtete suurim kliendirühm, moodustades käesoleva aasta üheksa kuu kokkuvõttes 13 protsenti majutatud välisturistide koguarvust. Lätist ja Ukrainast saabus kummastki viiendiku, Saksamaalt 9 protsenti ja Prantsusmaalt 8 protsenti rohkem turiste. Välisturistide arv suurenes eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes 4 protsenti.

Kolmveerand aasta jooksul peatus majutusettevõtetes 740 000 siseturisti, mis oli 31 000 siseturisti enam kui mullu samal ajal. Vaatamata siseturismi elavnemisele paaril viimasel aastal jäi 2007. ja 2008. aasta üheksa kuu tase veel kättesaamatuks.

Septembris peatus majutusettevõtetes 224 000 turisti, nendest 30 protsenti olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes kümnendiku ja välisturiste 3 protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris. Külastajate käsutuses oli 918 majutusettevõtet 18 600 toa ja 42 500 voodikohaga. Täidetud oli 45 protsenti tubadest ja kolmandik voodikohtadest. Nii tubade kui ka voodikohtade täitumus oli ühe protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta septembris. Ööpäev majutusettevõttes maksis septembris keskmiselt 32 eurot ning oli mullusega võrreldes kaks eurot kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles