EASi juht ei taha lahkuda, vaid klientide ees vastutada

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi juht Ülari Alamets
EASi juht Ülari Alamets Foto: Mihkel Maripuu

Raha jagamise skandaali sattunud EASi juht Ülari Alamets ütles, et ta kaalus EASi nõukogu ettepanekut ametist lahkuda, kuid otsustas siiski keskenduda probleemidele lahenduste leidmisele.

«Nõukogu esimees tegi teisipäeva õhtul mulle ettepaneku kohe lahkuda,» ütles Alamets. « Palusin mõtlemisaega ja vastasin järgmisel hommikul, et keskendun hetkel probleemidele lahenduste leidmisele, kuna tunnen vastutust klientide ees. Seejärel sain nõukogu esimehelt informatsiooni nõukogu erakorralise koosoleku kokku kutsumise kohta, mille päevakorras on minu tagasikutsumine usalduse kaotamise tõttu.»

EASi nõukogu arutab Alametsa juhi kohalt tagasikutsumist järgmise nädala teisipäeval. EAS on jaganud 58 projektile raha kokku summas 8,5 miljonit krooni elementaarseid riigiabi jagamise nõudeid rikkudes. Suurem osa raha saanud ettevõtetest peab selle nüüd tagasi maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles