Eesti turismisektori liidud saatsid Eestis asuva lennufirma toetuseks ühisavalduse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed Euroopa Liidu liikmesriigid plaanivad ühtse õhuruumi vastu protestimist.
Mitmed Euroopa Liidu liikmesriigid plaanivad ühtse õhuruumi vastu protestimist. Foto: Peeter Langovits

Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ning Eesti Konverentsibüroo saatsid täna ühisavalduse riigikogu majanduskomisjonile, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning Euroopa Komisjoni transpordivolinikule ühispöördumise, milles avaldavad veendumust, et leidub võimalusi, kuidas toetada Eestis baseeruvat lennufirmat.

Pöördumises ei nimetata konkreetselt Estonian Airi, vaid räägitakse Eestis asuvast lennufirmast.

Eesti Turismifirmade Liidu juhi Sven Lõokese, hotellide ja restoranide liidu juhi Feliks Mägusa ja Eesti Konverentsibüroo juhi Külli Karingi allkirja kandvas pöördumises  tuuakse välja, et Eesti turismisektoris töötab ligi 30 000 inimest, kaudselt on aga turisiga seotud töökohtade arv kordades suurem ning turismisektor moodustab Eesti sisemajanduse kogutoodangust ligi kümnendiku.

«Kui meie lennuühendused Euroopaga muutuvad ebastabiilseks või kaovad, võib see viia Eesti turismisektori nõrgenemiseni ning avaldada arvestatavat mõju riigi majandusele,» märgitakse avalduses. Pöördumises märgitakse, et puudulikud lennuühendused seavad pikas perspektiivis ohtu kõikide lähiajal tehtud turismiinvesteeringute jätkusuutlikkuse ning Tallinna lennujaama potentsiaali.

Ühispöördumises märgitakse, et arusaadavalt ei saa Eesti oma väiksuse tõttu tagada otselende mitu korda päevas kõikidesse Euroopa riikidesse. «Siiski on toimivad lennuühendused Eesti elule ja arengule sama olulised ja vajalikud kui riigisisesed mitmekesised transpordiühendused,» seisab avalduses.

«Allakirjutanud on veendunud, et leidub võimalusi, kuidas toetada Eestis baseeruvat lennufirmat, mis tagab Eestile stabiilsed ja olulised lennuühendused ja seotuse Euroopaga, mida me äärealana vajame,» seisab avalduses.

Ettepanekuid lennufirma toetamisvõimlauste kohta pöördumises ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles