Lenovo kasumi kasv on peatumas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo.
Lenovo logo. Foto: SCANPIX

Gartneri andmetel hiljuti maailma suurima PC-tootja tiitli Hewlett Packardilt üle võtnud Lenovo kasumi kasv oli möödnud kvartalis viimase kahe aasta väikseim.

Kui personaalarvuti globaalsel tarneturul on suudetud HP-lt, Acerilt ja Dellilt turuosa haarata, siis nutiseadmete tootjate seas ootavad Lenovot ees mitmed keerulised väljakutsed, kirjutab Reuters.

Ettevõte on selles sektoris panustamas Windows 8 platvormile ja kasvavatele turgudele. Äsja tuldi turule Yoga tahvelarvuti-sülearvuti hübriidseadmega ning näiteks Hiina nutitelefoniturul on Lenovo Samsungi järel hõivanud teise koha.

Lenovo teenis kalendriaasta kolmandas kvartalis 162 miljonit dollarit kasumit, mis märgib küll kasumi kasvu aeglustumist, kuid siiski ületab tunduvalt nii eelmise aasta sama perioodi tulemust 18,1 miljoni dollariga ning analüütikute prognooside keskmist 5,7 miljoni dollariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles