Ilves: Läänemere piirkonnas peaks olema võimalik kasutada digitaalset allkirja

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna Tallinnas alanud «Euroopa Liidu Läänemere strateegia ning aktuaalsed õigus- ja majandusküsimused, sealjuures maksejõuetuse valdkonnas» konverentsi avasõnades rõhutas president Toomas Hendrik Ilves mõtet, et Läänemeremaad tervikuna võiksid olla digitaalse ühtse turu laboratooriumiks.

«Alustame kasvõi sellest, et tunnustame Läänemere piirkonnas omavahel digitaalset allkirja,» ütles ta.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on Läänemeremaades veel palju tööd vaja ära teha info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimaluste rakendamisel. Kuigi Põhjamaad on olnud esirinnas erinevate e-rakenduste kasutamises, ei toimi meil näiteks presidendi sõnul piire ületav e-kaubandus.

«Ka riiklike interneti teel osutatavate teenuste valik võiks olla laiem. Ma ei näe mingit põhjust, miks ei saa näiteks e-tervise erinevad osad, sh digiretsept, digipilt ja digitaalne terviselugu toimida piirideüleselt,» rõhutas president Ilves. «Seda mõistagi kõiki privaatsuse ja turvalisuse reegleid austades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles