Esimene eestlase disainitud ukselink jõuab Abloy tootmisse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mäll võidtutööga.
Mihkel Mäll võidtutööga. Foto: Erakogu

Eile õhtul kuulutati Disaini- ja Arhitektuurigaleriis välja Abloy disainikonkursi võitjad, konkursi võitnud noore disaineri Mihkel Mälli ukselink läheb esimese eestlase disainina Abloy 105-aastase ajaloo jooksul tootmisse.

Esimesele Eestis toimunud ukselingi disainikonkursile laekus 65 tööd, mille seast žürii valis võitjaks Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini eriala tudengi Mihkel Mälli ukselingi. Link on ajatu, stiilne ja kõnetab justkui kahel eri tasandil – eemalt vaadates kandilise loomuga, lähemalt soe ja käepärane. Ukselink sobib väga erinevatesse kasutuskohtadesse ja paljudeks erinevateks pinnatöötlusteks.

Praegu kaitseväes aega teeniv Mihkel Mäll sai võidutööks inspiratsiooni köögis kokates. «Testisin erinevaid kööginuge, jahinuga ja võimalikult palju käepidemeid läbi, et leida kujund, mis on käele ergonoomiline ja mida oleks mugav katsuda. Minu meelest peab ukselingi kuju sulanduma hästi inimese käe kujuga ning olema ust avades mugav. Ma üritasin leida tasakaalutehnilisuse ja inimlikkuse vahel,» kirjeldas Mäll, kes näeb end ka tulevikus tootedisainerina.

Mihkel Mälli ukselink liidetakse Abloy lingivalikusse ja selle tootmist ning müüki alustatakse 2013. aastal. Võidutöö nimeks Abloy tootekataloogis saab Abloy Tunne. See on esimene ukselingimudel, mille Abloy 105-aastase ajaloo jooksul on disaininud eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles