Tudengid saavad osaleda maksundusuurimuste konkursil

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksukogumine.
Maksukogumine. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Maksumaksjate Liit, PwC ja Raidla Lejins & Norcous kuulutavad täna avatuks maksundusuurimuste konkursi, mis toimub juba 14. aastat.

Jagamisele läheb 3000 euro suurune auhinnafond, lisaks veel hulk eriauhindu. Konkursi eesmärk on ärgitada andekaid noori mõtlema maksusüsteemi mõju ning edutegurite üle, et anda tulevikus oma panus kogu Eesti majanduskeskkonna atraktiivsemaks muutmisel.

Osalema on oodatud kõik tudengid, kes oma eriala raames maksundust õpivad, olenemata õppevormist. Konkursil osalemiseks tuleb uurimustöö esitada hiljemalt 15. juuniks 2013.

Maksumaksjate Liidu Fondi juhataja Erki Uustalu sõnul esitati eelmisel aastal konkursile rekordarv ehk 35 tööd. «See näitab, et huvi maksusüsteemi vastu on tudengite seas kasvanud,» ütles ta. Varasemate uurimuste teemade ring olnud väga mitmekülgne. Tunnustust on pälvinud tööd nii siirdehindade, käibe- ja tulumaksu aga ka tolliõiguse, aktsiisimaksude ja paljudel muudel teemadel.

PwC maksuosakonna juhi Villi Tõntsoni sõnul võiks taolisi konkursse olla Eestis veelgi rohkem. «Eesti maksusüsteem tervikuna on küll OECD riikide seas 14. kohal, ent on iga aastaga järjest langenud,» rääkis ta. «On selge, et Eesti kõrget maksukoormust tasakaalustab lihtne ja ladusalt toimiv maksude administreerimise süsteem. Kui aga hinnavahe järjest suuremaks käriseb, seab see äri tegemise Eestis kehvemasse konkurentsiolukorda. Meie peamine eesmärk ongi selle konkursiga panna üha rohkem noori mõtlema lahendustele, mis oleksid meie riigile tulevikus väärtust loovad ning aitaksid meie maksureitingu taas tõusuteele.»

Infot konkursi ja osalemistingimuste kohta vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles