Teder sattus Kiievis vaenuliku ülevõtmise ohvriks

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Hillar Teder.
Ettevõtja Hillar Teder. Foto: Arhiiv.

Suurärimees Hillar Teder praktiliselt kaotas tänavu augustis vaenuliku ülevõtmise tõttu kontrolli oma Sky Malli kaubakeskuse üle Kiievis.

Teder plaanis sel aastal Ukraina ettevõtetega börsile minna, kuid rääkis möödunud nädalal, et ta ei jõua neid plaane enam ellu viia. Teder põhjendas viibimist sellega, et läbirääkimised aktsionäridega võtavad aega, kirjutab Äripäev.

Konflikt ulatub enam kui kahe aasta tagusesse aega, kirjutas Delovõje Vedomosti. Kiievi ühe suurema, 67 000-ruutmeetrise kaubanduskeskuse Sky Malli omanikud olid kinnisvarafirmad Arricano Grupp ja Panorama Grupp. Mõlemad kuuluvad kaudselt Hillar Tederile. 2010. aasta aprillis teatas Panorama Grupp, et müüb 51-protsendilise osaluse Sky Mallis. Ilmselt soovis Teder kaasata lisaraha.
Kontrollpaki ostis suurärimehele Andrei Adamovskyle kuuluv Beta Grupp. Tehing sõlmiti klausliga, et Tederi firma Retail Real Estate omab õigust need aktsiad märtsis 2011 tagasi osta. Kuid kui aeg kätte jõudis, keeldus Adamovsky aktsiaid tagasi müümast ning vaidlustas tehingu kohtus.

Erinevate meediaväljaannete andmetel kasutati kohtus formaalseid tõendeid, sealhulgas seda, et väidetavalt rikkus Arricano konfidentsiaalsusnõudeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles