Ametiühingujuht ässitab arste Lätist lahkuma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: SCANPIX

Läti meditsiinitöötajate ametiühingu liidri Valdis Kerise sõnutsi on valdkonna rahastamise küsimus jõudnud punkti, kus ainsaks viisiks valitsust mõjutada on meedikute lahkumine riigist.

Keris rõhutab, et tulenevalt ameti eripäradest ei saa arstid streikida nagu näiteks postiljonid või autojuhid – et mõeldud-tehtud, homme tööle ei tule ja kõik.

«Kuidas saaks arst keelduda erakorralises olukorras abi osutamast? See pole ju mõeldav!» vahendab Kerise sõnu Dienas Bizness.

Keris juhtis tähelepanu ametiühingute ülesandele korraldada proteste võimalikult efektiivsel moel, jälgides seejuures, et streikijad ise kannaksid võimalikult vähe kahju.

«Siit järeldub, et kui meedikud lahkuvad Lätist, siis ühest küljest ei osuta nad siin mingisugust abi – mis ongi kõige efektiivsem streigiliik. Teisest küljest aga jätkavad meedikud välismaal oma erialast tööd ja teenivad head palka,» selgitas ametiühingujuht.
 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles