EMT võitis kaugloetavate elektriarvestite sidelahenduse riigihanke

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kaugjuhitav elektriarvesti
Uus kaugjuhitav elektriarvesti Foto: Tarbija24

Elektrilevi OÜ kuulutas kaugloetavate elektriarvestite ühenduse tagamiseks välja kuulutatud riigihanke võitjaks AS EMT.

Riigihankega otsis Elektrilevi teenusepakkujat 62 396 SIM-kaardile ja kaugloetavatele elektriarvestitele vajaliku sidelahenduse väljatöötamiseks. SIM-kaardid võetakse kasutusele nelja aasta jooksul, riigihanke lepinguperioodi pikkuseks on kokku 16 aastat.

Elektrilevi juhatuse liige Tarvi Thomberg märkis, et usaldusväärsuse ja turvalise lahenduse kõrval oli mobiilsidepartneri hankes oluliseks kriteeriumiks ka hind.

«EMT on pikka aega arendanud M2M ehk nii-öelda masinalt masinale toimivaid teenuseid ning omame kindlasti ekspertteadmisi selles valdkonnas,» ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.

Kaugloetavate elektriarvestite kõige nähtavam efekt on inimese jaoks just see, et näitu ei pea enam ise teatama, vaid andmed edastatakse võrguettevõtjale üle EMT mobiilsidevõrgu.

Samuti on tulevikus inimesel võimalik jälgida oma elektritarbimist väga täpselt. Kaugjuhitava arvestiga saab tarbija tunni kaupa teada oma tarbimismahud, mis peaks võimaldama parema arusaama sellest, millal nad rohkem tarbivad ning mis tarvikud kui palju elektrit tarbivad.

Lisaks näiduteatamisest vabanemisele toovad uued arvestid klientidele lühemad elektrikatkestused, kuna info võrguprobleemidest jõuab siis Elektrilevile automaatselt ka madalpingevõrgust, mis täna veel infosüsteemide kaudu nähtav ei ole. Samuti lihtsustab elektrikoguste kauglugemise süsteem vaba elektrituru toimimist, kuna andmete liikumine kõikide turuosaliste vahel toimub kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles