Peipsi järve piirkond saab 8,36 miljoni euro suuruse investeeringu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi.
Peipsi. Foto: Priit Simson

Eile allkirjastati regionaalministri valitsemisalas piiriülese koostööprogrammi raames Eesti-Vene ühisprojekti «Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond» toetusleping.

Projekti eesmärk on Peipsi järve keskkonnaseisundi parandamine ning veeturismiks arenguvõimaluste loomine. Suurinvesteeringu kogumaksumus koos omafinantseeringuga on 8,36 miljonit eurot.

Ühisprojekti raames ehitatakse kaasaegse taristuga sadamad Tartusse, Mustveesse ja Räpinasse; Kallastele ehitatakse laevaremondidokk. Venemaal rekonstrueeritakse ja ehitatakse reoveepuhastusseadmed Pihkva, Oudova ja Petseri linnadesse ning Pihkva ja Palkino rajoonidesse. Eesti-Vene ühisprojekti projekteerimis- ja ehitustegevustega alustatakse sel aastal.

Projekti «Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond» toetatakse Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi (ENPI) Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist 2007-2013 kokku 7,5 miljoni euroga. Regionaalministri valitsemisala eelarvest toetatakse projekti 2,3 miljoni euroga. Projekt tuleb ellu viia hiljemalt 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles