Kreeklased streigivad säästumeetmete vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Kreekas.
Streik Kreekas. Foto: SCANPIX

Kreekas toimub esmaspäeval protestiks uute plaanitavate säästumeetmete vastu rida tööseisakuid, millele teisipäeval ja kolmapäeval järgneb ametiühingute välja kuulutatud üldstreik.

Kreeka koalitsioonivalitsus esitab esmaspäeval parlamendile uue kärbete ja maksutõusude paketi, millega loodetakse aastatel 2013-14 hoida kokku 13,5 miljardit eurot. Kui parlament meetmed nädala keskel toimuval hääletusel tagasi lükkab, võib Kreeka jääda ilma rahvusvahelistest abist, milleta riiki ähvardab pankrot.

Peaminister Antonis Samaras hoiatas pühapäeval taas, et hiigelvõlgades riik on sunnitud eurost loobuma, kui parlament uusi kasinusmeetmeid heaks ei kiida.

«Me peame päästma riigi katastroofist..., kui me ei suuda eurotsoonis püsida, ei ole mitte millelgi enam mõtet,» ütles ta oma konservatiivse Uue Demokraatia erakonna parlamendiliikmetele.

Valitsusjuht manitses koalitsioonipartnereid, sotsialistlikku PASOKi parteid ja vasakdemokraate, kes on kasinusmeetmete ulatuse kahtluse alla seadnud, rahva huvides tegutsema.

Vasakdemokraadid, kellel on parlamendis 16 kohta, on ähvardanud Samarase eelnõu vastu hääletada, samasuguseid vihjeid on andnud viis sotsialistide saadikut.

Nii jääks valitsusele 300-kohalises parteis napp, 154-159-kohaline enamus, ütles ajakirjandus pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles