Hommikul jäi terve Haapsalu linn pooleks tunniks elektrita

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii elektri tootmine kui ka tarbimine on languses.
Nii elektri tootmine kui ka tarbimine on languses. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna hommikul kell 7.42 lülitus välja Haapsalut elektriga varustav piirkonna alajaam, mille tagajärjel jäi elektrita Haapsalu linn.

Kuna alajaama välja lülitumise põhjust ei olnud võimalik koheselt tuvastada, sõitis kohale meeskond, mis alajaama kontrollimise järel taaspingestas piirkonnaalajaamast väljuvad liinid ja kell 8.14 oli elektrivarustus taastatud kõigil Haapsalu linna majapidamistel, teatas Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti Postimehele.

Rikke põhjus on hetkel selgitamisel.

Kutti lisas, et kui rikke põhjust ei ole võimalik juhtimiskeskusest tuvastada, nagu täna hommikul Haapsalus, kontrollitakse alajaam alati rikkemeeskonna poolt üle, et vältida taaspingestamisega alajaama seadmete kahjustamist, mis kokkuvõttes võib tähendada vajadust alajaamaseadmete vahetamiseks ja oluliselt pikendada elektrikatkestuse kestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles